Είμαι ο Κωνσταντίνος Μπλέτσος  – Ψυχολόγος  (M.Sc, BA) Συστημικός θεραπευτής ατόμου, ζεύγους και οικογένειας. Εργάζομαι στη Μονάδα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας Εφήβων του Σισμανόγλειου -Αμ. Φλέμινγκ ΓΝΑ. Είμαι επιστημονικά υπεύθυνος των ξενώνων μακροχρόνιας φιλοξενίας εφήβων με ψυχιατρικές διαταραχές ” Όρμος” και “Το Σπίτι” στην Παλλήνη, επιστημονικός συνεργάτης και μέλος της θεραπευτικής ομάδας του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών και εισηγητής σε θέματα Ψυχολογίας του Ανοικτού Ιδρύματος Εκπαίδευσης. Παράλληλα διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Έχω εκπαιδευτεί με τα άλλα μέλη της θεραπευτικής ομάδας του ΕΚΔΔ απο την Dr. Laura Hill στο Brain-Based Family Eating Disorders Treatment, μια πρωτοποριακή μέθοδο αντιμετώπισης των διατροφικών διαταραχών βασισμένη στην νευροβιολογία του εγκεφάλου.

Στην παρούσα φάση εξειδικεύομαι στο Certified Clinical Trauma Specialist – Family (CCTSF) που αποτελεί την πλέον εξελιγμένη οικογενειακή θεραπευτική παρέμβαση στην αντιμετώπιση του σύνθετου  ψυχικού τραύματος.

Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στα κοινωνικά και ψυχολογικά φαινόμενα των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου και ιδιαίτερα στους τομείς της συγκρότησης της εφηβικής ταυτότητας και τη μελέτη των επιπτώσεων της κατάχρησης του διαδικτύου στους νεανικούς και εφηβικούς πληθυσμούς, καθώς και στην έρευνα για τις επιδράσεις των διατροφικών διαταραχών στους εφήβους.

Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα υπάρχει εδώ