Δημοσιεύθηκε την

Στο μεταίχμιο μεταξύ της αρρώστιας και της υγείας

brown wooden floor

Ωραίες οι αναλύσεις! Και άκοπες. Μια σχεδόν μαγική δυνατότητα που εχει το μυαλό μας να αναπαριστά τον κόσμο των ιδεών (μας) ως πραγματικότητα και ως αλήθεια. Οι βεβαιότητες μας, εκπηγάζουσες από την αστείρευτη πηγή της άγνοιας μας διαδίδονται με ταχύτητα αστραπής δια μέσω των κοινωνικών δικτύων προκαθορίζοντας σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό τις στάσεις και τις πεποιθήσεις της ευαίσθητης και αγωνιούσας κοινής γνώμης.

-“Σκότωσε τα παιδιά της γιατί ήταν ψυχικά άρρωστη ; “, ρωτάει ο δημοσιογράφος! – “Μα θα ήταν δύσκολο ενας φυσιολογικός (σικ) εγκέφαλος να οργανώσει και να εκτελέσει κάτι τόσο απεχθές”, απαντά ο ειδικός!

Προφανώς o κάθε “υγιής” εγκέφαλος θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να οργανώσει και να εκτελέσει ένα τόσο ανατριχιαστικό σχέδιο. Απ’ την άλλη βέβαια ο “άρρωστος” εγκέφαλος που κατά βάση εκφράζεται συμπεριφορά βασιζόμενος σε υποσυνείδητες ενορμήσεις και παρορμητικούς αυτοσχεδιασμούς θα έβρισκε τη σύλληψη, την οργάνωση και την απόκρυψη ενός τέτοιου αποτρόπαιου εγκλήματος μάλλον ΑΔΥΝΑΤΗ για τις απειροελάχιστες επιτελεστικές του ικανότητες.

Επομένως (και αν φυσικά ισχύει η υπόθεση της ενοχής της μητέρας) αν κάτι τόσο ΑΠΕΧΘΕΣ δεν μπορεί να προέλθει από ένα άρρωστο, μα μήτε και από ένα υγιή εγκέφαλο τότε τι στο καλό εχει συμβεί?

Αυτό που εχει συμβεί θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής και επισταμένης διεπιστημονικής μελέτης που θα αναλάβει να ρίξει ένα έστω αμυδρό φως στα πλέον σκοτεινά κομμάτια του ανθρώπινου ψυχισμού. Μέχρι τότε ας συνεχίσουμε αμέριμνοι να παρακολουθούμε τις λεκτικές ακροβασίες και τις νοητικές υπερβάσεις των διαγκονιζόμενων για ένα καλό τηλεοπτικό πλάνο “ειδικών” συναδέλφων μας.