Η ομιλία μου στην ημερίδα για τις διατροφικές διαταραχές

Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τις Διατροφικές Διαταραχές . Collection – Face of Diversity Για δεύτερη χρονιά το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών διοργάνωσε την Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τις… Read more «Η ομιλία μου στην ημερίδα για τις διατροφικές διαταραχές»

Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τις Διατροφικές Διαταραχές 

Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τις Διατροφικές Διαταραχές. Για δεύτερη χρονιά το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών διοργάνωσε την Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τις Διατροφικές Διαταραχές που γίνεται κάθε χρόνο σ’ όλο τον κόσμο κάθε Μάρτιο. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ζάππειο το διήμερο 3 και 4 Μαρτίου με κεντρική θεματική «Πουθενά σαν το σπίτι μας»

Δεν θέλουμε θλιμμένους στην γιορτή μας!

Αγαπώ τα σούργελα. Ίσως γιατί θαυμάζω την δύναμη ψυχής, την καθαρότητα και την αξιοπρέπεια τους. Ίσως γιατί συμπονώ τον δύσκολο και μοναχικό τους δρόμο. Ίσως εντέλει γιατί δουλεύοντας με ανθρώπους δεν διέκρινα στην ψυχή τους τέρατα άλλα, απ’ τους αντικατοπτρισμούς των δικών μου τεράτων.

Ομαδική εποπτεία για εκπαιδευτικούς

Ένας κύκλος 10 συναντήσεων ανοίγει τον Απρίλη του 2018. Το ομαδικό- εποπτικό πρόγραμμα συναντήσεων απευθύνεται σε άπειρους αλλά και έμπειρους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης  που… Read more «Ομαδική εποπτεία για εκπαιδευτικούς»

Σεμινάριο διαχείρισης άγχους και φόβου αποτυχίας

Ο Φροντιστηριακός Οργανισμός Ανέλιξη σας προσκαλεί στο σεμινάριο με θέμα: «Διαχείριση άγχους και φόβου αποτυχίας.
Εφηβεία, Όνειρα, Φιλοδοξίες, Επιλογές. Υπάρχει διέξοδος;» Εισηγητής: Μπλέτσος Κωνσταντίνος, Ψυχολόγος (c.PhD, MSc, Bs), Υπ. Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου.

Tο δικό μου μερίδιο απ’ τον κόσμο

“Αρκετά! Αξίζω να ζω μια ζωή με αγάπη και κατανόηση. Μπορώ να συγχωρέσω και δικαιούμαι να αιτηθώ συγχώρεσης. Έφτασα -δια πυρός και σιδήρου – ως εδώ και είμαι άνθρωπος μες τους ανθρώπους. Ζητώ το δικό μου μερίδιο  απ’ τον κόσμο”

Σεμινάριο: Οικογενειακή Συμβουλευτική και Θεραπεία

Η Οικογένεια μπορεί να είναι μεγάλη πηγή υποστήριξης για τους ανθρώπους, αλλά και μια πηγή κινδύνου παρεξηγήσεων και πόνου. Ως εκ τούτου, για την οικογενειακή θεραπεία και την συστημική πρακτική o πρωταρχικός στόχος είναι να ενισχυθεί η ικανότητα των μελών της οικογένειας να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο.

Μερικές σκέψεις για την σχέση θεραπείας και τέχνης (βασισμένο στις ιδέες του Α.Ταρκόφσκι)

«…..Η καλλιτεχνική δημιουργία δεν είναι τρόπος διατύπωσης πληροφοριών, τρόπος που υπάρχει εξ αντικειμένου και απαιτεί κάποια επαγγελματική ειδίκευση· σε τελευταία ανάλυση είναι η ίδια η μορφή της… Read more «Μερικές σκέψεις για την σχέση θεραπείας και τέχνης (βασισμένο στις ιδέες του Α.Ταρκόφσκι)»

Η έννοια του επείγοντος σε πλαίσια νοσηλείας εφήβων

«Η έννοια του επείγοντος σε πλαίσια νοσηλείας εφήβων» 3η Επιστημονική Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2016 «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας για Όλους», Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, 10 Οκτωβρίου 2016.