Το γραφείο θα παραμείνει κλειστό 1-31 /8/ 2024

καλο καλοκαιρι!

Καλώς ορίσατε στην προσωπική μου ιστοσελίδα. Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Μπλέτσος και είμαι  Ψυχολόγος (M.Sc., BA),  Συστημικός – Οικογενειακός θεραπευτής και EMDR Practitioner.

Η ψυχοθεραπευτική μεθοδολογία που ακολουθώ βασίζεται την Εστιασμένη στο Τραύμα Ψυχοθεραπεία.  Η Εστιασμένη στο Τραύμα Ψυχοθεραπεία είναι  μια συνθετική ψυχοθεραπευτική μέθοδος η οποία λαμβάνει υπόψη της τις επιδράσεις που επιφέρει το ψυχικό τραύμα στην συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Κεντρική θέση στην προσέγγιση περιλαμβάνει η θεραπευτική σχέση καθώς και τα ζητήματα που αφορούν τα στυλ προσκόλλησης των θεραπευoμένων (attachment styles). Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται επίσης στις σύγχρονες νευροβιολογικές ανακαλύψεις για την λειτουργία του εγκεφάλου, την γνωστική επιστήμη, καθώς και στην επίδραση των δυσμενών εμπειριών της παιδικής ηλικίας (ΑCEs) στην ψυχική και σωματική ευεξία των ανθρώπων.

Η πρακτική της Εστιασμένης στο Τραύμα Ψυχοθεραπείας δανείζεται έννοιες και τεχνικές απο την Ψυχοδυναμική θεραπεία (ιδίως τις θεωρίες του αντικειμενοτρόπων σχέσεων και των καταστάσεων του Εγώ), την Συστημική (Ιnternal Family Systems), τις Σωματικές θεραπείες (Levine), την θεραπεία ΕΜDR, τις θεραπευτικές τεχνικές που έχουν προκύψει απ’ την νευροεπιστήμη των μνημονικών διεργασιών (Ecker, 2012).

EMDR

Η EMDR είναι μια δομημένη θεραπεία που ενθαρρύνει τον ασθενή να επικεντρωθεί εν συντομία στη μνήμη του τραύματος ενώ ταυτόχρονα βιώνει αμφίπλευρη διέγερση (συνήθως κινήσεις των ματιών), η οποία συνδέεται με μείωση της ζωντάνιας και του συναισθήματος που σχετίζονται με κάποια τραυματική ανάμνηση.

Εστιασμένη στο Τραύμα Ψυχοθεραπεία

Η εστιασμένη στο τραύμα ψυχοθεραπεία είναι μια εξειδικευμένη προσέγγιση που αναγνωρίζει τις επιπτώσεις του τραύματος και στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για θεραπεία.

Flash techniques

Μια νέα παρέμβαση που σχετίζεται με το τραύμα ονομάζεται τεχνική Flash, μια σύντομη θεραπευτική διαδικασία που στοχεύει να ανακουφίσει γρήγορα την αγωνία μιας ενοχλητικής μνήμης. Η τεχνική Flash αναπτύχθηκε αρχικά ως ένας τύπος «τεχνικής τιτλοποίησης» που προηγείται της θεραπείας απευαισθητοποίησης και επανεπεξεργασίας των οφθαλμικών κινήσεων (EMDR), αλλά έχει εξελιχθεί σε αυτόνομη παρέμβαση.

Εξειδικεύσεις και εμπειρία

Συστημικός ψυχοθεραπευτής

Συστημικός θεραπευτής ατόμου, ζεύγους, οικογένειας.

Θεραπευτής παιδιών και εφήβων

Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων του Σισμανόγλειου- Αμ.Φλέμιγκ ΓΝΑ.

Ψυχολογική αξιολόγηση παιδιών και εφήβων

Ψυχολόγος στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Παλλήνης.

Θεραπευτής διατροφικών διαταραχών

Μέλος της θεραπευτικής ομάδας του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.

Ψυχολογία των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου

Μεταπτυχιακός Τίτλος Ειδίκευσης στην Ψυχολογία (M.Sc). Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Κοινοτικός Ψυχολόγος

Επιστημονικά υπεύθυνος των Ξενώνων φιλοξενείας εφήβων με Ψυχιατρικά προβλήματα ΟΡΜΟΣ και ΤΟ ΣΠΙΤΙ στην Παλλήνη.

Εποπτεία

Κλινικός επόπτης στην “ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”.

Εκπαίδευση

Διδάσκων στο πρόγραμμα εκπαίδευσης συστημικών θεραπευτών του εκπαιδευτικού και θεραπευτικού κέντρου “ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ”.

Βρείτε μας στον χάρτη

Βlog